logo logo
Rezervacija vozila Vozila Zašto Expressrent? Dodatna oprema Kontakt Info
Posljednja izmjena/nadopuna: 14.04.2023.

Uvjeti i opće informacijeIznos depozita (predautorizacija kreditne kartice): 150.00 EUR

Kreditna kartica
Najmoprimac sa sobom treba imati važeću kreditnu karticu (American Express, Mastercard, VISA) koja glasi na njegovo ime. Kreditna kartica je potrebna zbog naplate naknadnih troškova, kao što su produženje najma, manjak goriva na kraju najma, štete koje nisu pokrivene osiguranjem, prometni prekršaji, parkirne kazne i dr.
Od osobnih dokumenata potrebna je važeća vozačka dozvola (domaća ili međunarodna) i osobna iskaznica ili putovnica.

Ugovor o najmu
Prije preuzimanja vozila potpisuje se Ugovor o najmu.

Svrha najma
U iznimnim slučajevima zadržavamo diskreciono pravo da se, u slučaju sumnje u korištenje vozila za radnje koje nisu u skladu sa zakonom, ne odobri najam vozila.

Plaćanje
Plaćanje je na početku najma, prilikom preuzimanja vozila.

Osiguranje
Svaku novonastalu štetu potrebno je odmah prijaviti POLICIJI, u protivnom osiguranje ne vrijedi. 'Puno pokriće' pokriva u cijelosti jednu štetu (jedan štetni događaj). Sva vozila su osigurana protiv odgovornosti za štetu nanesenu trećoj osobi. Štetu koju prouzroči naše vozilo, osiguravajuće društvo pokriva do iznosa određenog zakonom. Sve prethodno navedeno vrijedi ako je najmoprimac poštovao sve uvjete Ugovora o najmu.

Gorivo
Gorivo nije uključeno u cijenu. Vozilo se treba vratiti sa istom količinom goriva kao i na početku najma. Ako je na kraju najma manje goriva nego na početku, naplaćuje se razlika goriva koja nedostaje, pri čemu se usluga tankiranja ne naplaćuje.

Cjenik izvanrednih troškova
Kemijsko čišćenje unutrašnjosti vozila: 80,00 EUR
Izgubljeni ili ukradeni ključ vozila: 100,00 EUR - 160,00 EUR (ovisi o vrsti ključa)
Izgubljeni ili ukradeni dokumenti vozila: 200,00 EUR
Točeno krivo gorivo: 100,00 EUR - 400,00 EUR (ovisi o vozilu i gdje se nalazi)
Prefakturiranje kazni nastalih u Hrvatskoj (kazna za prebrzu vožnju, parkirna kazna i sl.): 20,00 EUR + iznos kazne + PDV
Prefakturiranje kazni nastalih van Hrvatske (kazna za prebrzu vožnju, parkirna kazna i sl.): 35,00 EUR + iznos kazne + PDV
Troškovi koji nisu navedeni u ovom cjeniku naplaćuju se po dogovoru i/ili ovisno o vrsti troška.